вівторок, 8 вересня 2020 р.

Цікаві факти про роботів


"Люди винайшли системи штучного інтелекту, які можуть робити все краще за людей, і навіть повністю замінити людей:

Нещодавно я наткнулася в інтернеті на таке повідомлення: 



Вчені в Оксфорді винайшли систему штучного інтелекту, яка може читати по губам краще, ніж люди. Штучний інтелект може перемагати людей в стратегічних іграх, читати краще, краще аналізувати, розробляти кращі юридичні контракти і навіть писати кращі пісні."




Після цього я неабияк зацікавилася темою роботів-андроїдів та їхніми можливостями. Знайшла відео в Ютубі і хочу поділитися з вами декількома вражаючими фактами зі світу нових технологій. 

Посилання на відео залишу вкінці. Приємного читання

1. Робот Asimo вміє одночасно уважно слухати трьох співрозмовників; побачивши хоч раз ваше обличчя, він запам'ятає його назавжди, а ще робот уміє досконало запам'ятовувати імена (багатьом людям не завадило б це вміння😃), реагувати на голос та ще багато чого іншого.



2. Компанія Festo випустила ціле сімейство роботів-тварин. Летючі миші, павуки, скати, метелики, мурахи. Вони вражають своєю подібністю до живих прототипів . Летючі миші рухаються настільки непомітно та безшумно, що можуть з легкістю виконувати роль справжніх розвідників.





 3. Руки робота-аватара MELTANT-α володіють тією самою гнучкістю, швидкістю та точністю, що й руки людини! У його пальцях є вбудовані датчику тиску, що передають оператору відчуття при взаємодії з об'єктом. Тільки уявіть наскільки різноманітними є можливості робота з такими руками! 




4. Обличчя із силіконової шкіри робота Софії здатне передавати до 100 емоцій. 



5. Робот Атлас - це найдинамічніший робот, що володіє найдовершенішою системою координації різних частин тіла. Атлас зберігає рівновагу, якщо його штовхнути, а навіть якщо й робот впав, то він з легкістю може підвестися. Неймовірний робот вміє пригати, бігати та робити акробатичні трюки.



6. Робот Fedor вміє управляти автомобілем, проходити смугу перешкод, відмикати двері ключем і користуватися вогнегасником.



Ці факти дійсно вражають, адже роботи починають поволі перевершувати людей і усвідомлення цього зацікавлює та лякає одночасно. 

Хочеш дізнатися більше інформації про дивовижних роботів та їхні вміння? Якщо так, тоді тисни на це сердечко

Немає коментарів:

Дописати коментар