неділя, 12 вересня 2021 р.

Професія археолог

Привіт!

Нещодавно розпочався останній рік мого шкільного життя, і вже час задуматися про майбутню професію. Існує безліч можливостей, бажань та спеціальностей, але з-поміж них я обрала археологію

Аби дізнатися більше про професію археолога та його діяльність, пропоную ознайомитися з інформацією, перейшовши за поданими посиланнями:



Археологія допомагає людству дізнатися про його минуле завдяки матеріальним залишкам. 
Основним завданням археологів є пошук останків і встановлення за допомогою знайдених «доказів» подій, що відбувалися декілька століть назад. 

Знання археології можна використати під час експедицій, вивчення побуту, культури та історичного минулого древніх народів, відтворюванню їхньої картини світу, реконструюванню речей минулих часів.

В професії археолог використовуються такі інформаційні процеси, як: пошук, збирання, передавання та опрацювання інформації. 

Здобувати освіту в галузі археології я б хотіла в Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка на історичному факультеті. На кафедрі археології у цьому університеті проводиться науково-дослідницька робота, функціонують щорічні експедиції по всій Україні. Також з нею тісно співпрацює Археологічний музей.

Посилання на вебсторінку кафедри археології та музеєзнавства КНУ ім. Шевченка:

*натисни, аби перейти*

Якби мені запропонували здобути освіту за спеціальністю археологія за кордоном, то я б обрала Ягеллонський університет у місті Краків. Цей університет має потужний науковий ресурс, розвинену матеріально-технічну базу та пропонує студентам різноманітні можливості змістовного дозвілля

Посилання на вебсторінку Ягеллонського університету:

*натисни, аби перейти*


Сподіваюсь, що завдяки цьому допису ви дізналися більше інформації про професію археолог, та де її можна здобути🙂

1 коментар:

  1. Мне нравится твой выбор. Археолог- очень интересная профессия. Я желаю тебе достичь успехов в данной профессии. Мне понравилось оформление статьи. Много интересной информации, так же очень интересное видео добавила. Удачи тебе и терпения🥰

    ВідповістиВидалити